Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ώρα για ανακύκλωση!

Ανακύκλωση λοιπόν είναι μια λέξη με πολύ μεγάλη σημασία καθώς είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούμε εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί άμεσα ή έμμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στη μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο.Η ανακύκλωση σχετίζεται και με την διακόσμηση αφού πολλά από αυτά τα υλικά που καταναλώνουμε και πετάμε, μπορούν να κοσμούν το χώρο μας.Μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα,τενεκεδάκια,χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα,ξύλινες παλέτες,καπάκια,κεσεδάκια πλαστικά,λάστιχα αυτοκινήτων και οτιδήποτε άλλο θα είχατε για ''πέταμα''.Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε είναι φαντασία,υπομονή και χρόνο για να δημιουργήσουμε.Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε πως δε χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα προκειμένου να διακοσμήσουμε το χώρο μας.Έτσι μπορούμε πολύ συχνά να κάνουμε αλλαγές με μηδέν κόστος.Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί,οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας επιβεβαιώσουν τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης στη διακόσμηση του χώρου μας.
Από ξύλινες παλέτες μπορούμε να φτιάξουμε απ' την αρχή το καθιστικό μας.Απλά και εύκολα.
Όπως βλέπουμε όμως οι ξύλινες παλέτες εκτός από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας μπορούν να ομορφύνουν και τον κήπο μας ή τη βεράντα μας.
Μπουκάλια τα οποία μπορούμε είτε να τα ντύσουμε με υφάσματα είτε να τα βάψουμε ότι χρώματα θέλουμε για το καθιστικό,το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα μας.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπουκάλια αντί για βάζα στη βεράντα μας.
Ορίστε ένας απ' τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα άχρηστα καπάκια που σε άλλη περίπτωση θα πετούσαμε στα σκουπίδια.
Τα παλιά λάστιχα των αυτοκινήτων μας μπορούν να κοσμούν τον κήπο μας,οπότε αντί για γλάστρες χρησιμοποιούμε αυτά.

Και αυτοί είναι κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τ' άχρηστα λάστιχά μας.
Μετά από αυτό το μικρό δείγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τ' ανακυκλώσιμα αντικείμενα  νομίζω ότι έχετε πειστεί. Καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου